همانطور که می دانید بخش اعظمی از شاغلان حوزه های ساختمان ، صنعت ، فرش و صنایع دستی نیازمند دریافت کارت مهارت هستند .
کارگران از اهمیت داشتن کارت مهارت آگاهند زیرا کارت مهارت از مهم ترین شروط بیمه کارگران مهارتی به شمار می رود و همچنین می توان گفت با داشتن این کارت می توانند در لیست بیمه کارفرمایان برای معرفی به سازمان تامین اجتماعی و بهره مندی از مزایای بیمه ای قرار بگیرند .
احداث بسیاری از سد ها ، تونل ها ، راه ها و جاده ها ، ساخت و ساز واحد مسکونی و حتی تولید صنایع دستی از دقت نظر و توجه بالایی برخوردار است .
اهمیت داشتن مهارت و تخصص لازم در این حرفه ها به جهت جلوگیری از بروز حوادث و حوادث ناشی از کار و رعایت اصول ایمنی و نکات فنی امری ضروری است .
کارت مهارت چیست؟
سازمان فنی و حرفه ای متولی صدور کارت های مهارت در کشور است . این سازمان وابسته به کار و رفاه اجتماعی و وزارت تعاون که از ادغام سه نهاد آموزشی در سال 1359 تشکیل شده و بر اساس ماده 151 قانون برنامه سوم ، متولی آموزش های رسمی و غیر رسمی کوتاه مدت در دو بخش دولتی و غیر دولتی است .
به منظور ایجاد و افزایش تخصص ، کسب توانایی و مهارت شغلی در احراز شغل رکن اصلی فعالیت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ، آموزش های علمی ، عملی و کاربردی است که منجر به دریافت گواهینامه مهارت می شود .
سازمان فنی و حرفه ای کشور مهم ترین کانون کاربردی و مهارتی کشور و مرتبط با سازمان بین المللی کار است و به عضویت رسمی سازمان جهانی آموزش های مهارتی درآمده است .
افراد متقاضی کارت مهارت ابتدا باید در آزمون های سنجش مهارت که به منظور تعیین صلاحیت حرفه ای و فنی افراد در حوزه مورد نظر برگزار می گردد ، شرکت کنند و در صورت کسب نمره قبولی موفق به دریافت گواهینامه مهارتی می شوند .
مزایای استفاده از گواهینامه های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور
مدرک فنی و حرفه ای بیانگر مهارت انجام یک شغل یا حرفه بوده است که دارای اعتبار در بیش از 70 کشور را دارا است .
جذب بهتر و سریع تر در بازار کار داخل و خارج
جایگزین مدارک دانشگاهی به عنوان مدرک معادل
امکان جذب سریع تر در شرکت ها و موسسات
امکان تدریس در آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای
دریافت کارت مربی گری
امکان ادامه تحصیل در مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها
امکان ادامه تحصیل برای دیپلم ردی ها جهت اخذ دیپلم رسمی فنی آموزش و پرورش
جهت بیمه تامین اجتماعی حرفه های شاغلین صنایع قالی بافی ، صنایع دستی و ساختمان
جهت استفاده از تسهیلات وام خود اشتغالی
جهت کسب وام مشاغل خانگی
جهت دریافت پروانه کسب در مشاغل مرتبط الزامی است
استفاده از گواهینامه فنی حرفه ای به جهت مهاجرت و اعزام نیرو به خارج از کشور
استفاده از مدرک فنی حرفه ای جهت صدور ویزا
کارت مهارت آموزی و اشتغال
کارت اشتغال و مهارت آموزی کارتی است که به ساماندهی آمارهای اشتغال و بهبود وضعیت اشتغال در کشور کمک می کند .
در قالب آیین نامه اجرایی ماده 80 قانون پنجم صدور کارت مهارت آموزی و اشتغال در راستای صدور کارت های مهارت و گواهینامه های مهارتی توزیع کارت اشتغال و مهارت آموزی در دستور کار قرار گرفت .
افرادی که به کاریابی ها مراجعه می کنند برای ارزیابی سطح توانمندی خود تحت مشاوره شغلی قرار می گیرند و در صورتی که پس از ارزیابی توانمندی های آن ها مطابق نیاز بازار نباشد به آن ها آموزش داده می شود .
می توان گفت حسن داشتن کارت مهارت این است که جویندگان کار می توانند بدون پرداخت هزینه از خدمات آموزشی استفاده کنند و همچنین لازم به ذکر است این هزینه ها از محل بودجه دولت در برنامه پنجم توسعه تامین می شود .
به گزارش ایسنا امروزه داشتن کارت مهارت اثبات کننده توانایی افراد در شغلی است که بر آن اشتغال دارند به نحوی که در مشاغل سخت مانند کارهای ساختمانی ، که نیاز به دقت بالایی دارند و رعایت مقررات ایمنی و حفاظتی در آن تاکید شده است .
داشتن کارت مهارت الزامی است زیرا از بروز حوادث ناشی از کار جلوگیری کرده و همچنین صدمات و تلفات هنگام کار را به حداقل می رساند .
همچنین اجباری شدن کارت مهارت ضمن تخصصی کردن حرفه ها به عنوان یک ابزار تشویقی برای بهره مندی کارگران از مزایای بیمه مبدل شده است .
مفهوم توسعه در جهان فرا صنعتی بدون توجه به نیروی انسانی و مهارت های مفهومی دست نیافتنی است .
همچنین نیروی انسانی بدون کسب مهارت موفق نیست و همچنین سازمان فنی و حرفه ای کشور نقش بسزایی در ایجاد اشتغال آموزش محور و محصول محور دارد .
منبع : سایت ایران استخدام
یک پاسخ